Gratis verzending vanaf €100,00
Binnen 3 werkdagen in huis
Wekelijks nieuwe collectie

Alles wat je moet weten over jouw kleurtype

  • Geplaatst op
  • Door Aischa
Alles wat je moet weten over jouw kleurtype

Heb je tijdens het shoppen je al eens afgevraagd welke kleuren het beste bij je passen?

Dan kunnen de vier kleurtypes jou helpen! Als je weet welk kleurtype je bent, weet je ook meteen welke kleuren het beste bij jouw huid-, haar- en oogkleur passen. In deze blogpost leg ik je graag uit welke kleurtypes er zijn, hoe je ontdekt welk type je bent en outfit inspiratie per kleurtype! 

 

Wat zijn kleurtypes en welke types zijn er? 

Om te begrijpen wat kleurtypes zijn, moeten we even terug naar de basis: wat is kleur? Kleur is de weerkaatsing van licht dat in je oog valt en heeft drie dimensies

  • Je hebt als eerste de kleurtoon, die kan koel of warm zijn. Koel betekent dat er blauw is toegevoegd, bij warme tonen is er geel toegevoegd. 
  • Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de kleur- of lichtwaarde. Bij een donkere kleur is er veel zwart toegevoegd en bij een lichte kleur veel wit. 
  • Als laatste heeft het chroma of de zuiverheid van een kleur ook effect. Is deze helder, gedempt (grijs toegevoegd) of gemengd (verschillende kleuren bij elkaar)? 

De schakeringen die zich uiten, dankzij de kleurtonen, lichtwaarden en chroma, helpen bij het bepalen van de verschillende kleurtypes

Er zijn vier kleurtypes, gebaseerd op de 4 seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Elk kleurtype heeft zijn eigen kenmerkend kleurenpalet. 

Lente 

Kleurtoon: warme kleuren 

Lichtwaarde: lichte kleuren

Chroma: heldere kleuren

Zomer

Kleurtoon: koele kleuren

Lichtwaarde: lichte kleuren 

Chroma: gedempte kleuren

Herfst 

Kleurtoon: warmere kleuren

Lichtwaarde: donkere kleuren

Chroma: gemengde kleuren
Winter

Kleurtoon: koele kleuren

Lichtwaarde: donkere kleuren 

Chroma: heldere kleuren 


 

Hoe ontdek je welk kleurtype je bent?

De beste manier om te ontdekken welk kleurtype je bent is door een kleurenanalyse te laten doen door een professional. Maar ik heb ook enkele trucjes voor jou waardoor je thuis ook aan de slag kunt! Zo krijg je al een goed idee van je kleurtype.

Warme of koele ondertoon?

Heb je eerder een warme of een koele ondertoon? Dit ontdek je door verschillende tinten van een kleur naast je gezicht te houden in het daglicht. Zie je er moe en futloos uit met een warme kleur? En fleurt je gelaat helemaal op met een koele kleur? Dan ken jij je ondertoon!

Lukt het nog niet helemaal? Dan zijn er gelukkig nog enkele andere hulpmiddelen die je kunt inschakelen.

Kijk even naar je aders, zijn deze groen of blauw? Bij groen neig je eerder naar een warme ondertoon, zijn ze blauw dan eerder een koele ondertoon. Ook kun je je huid vergelijken met goud en zilver. Bij welke kleur licht je gezicht helemaal op? Bij zilver heb je een koele ondertoon, bij goud een warme. 

Lichte of donkere lichtwaarde? 

Je natuurlijke haarkleur en ogen zijn ook een goede indicator en bepalen mee welke lichtwaarde je het beste staat: licht of donker. 

Heb je van nature licht haar en een lichte oogkleur? Dan is jouw lichtwaarde licht. Donker haar en donkere oogkleur? Dan heb je een donkere lichtwaarde. 

Typerende kenmerken

Elk kleurtype heeft ook zijn typerende kenmerken. Zo hebben lentetypes vaak goudgeel tot kastanjebruin en rood/koper haar met een heldere oogkleur. Heb je asblond, bruin of zwart haar met koele oogkleur? Dan ben je een zomertype. Als je van nature kastanje, acajou of zwart haar hebt met een warme oogkleur kleed je je best in kleuren van het herfsttype. Wintertypes hebben dan weer meestal donker haar en een koele oogkleur. 

En, welk type ben jij?

 

Outfit inspiratie voor elk kleurtype

Lentetype 

Pastelkleuren zijn een goede combinatie met de warme kleurtoon en lichte kleurwaarde van lentetypes. Geef je outfit een finishing touch met gouden juwelen! Shop de trui

Shop de jeans

 

Zomertype 

Zomertypes stralen in koele en lichte kleuren. Details in zwart en zilver, zoals een handtas en juwelen, maken het plaatje compleet. 

Shop de trui

Shop de broek

 

Herfsttype 

Onder andere bruintinten passen mooi bij de warme kleurtoon en donkere kleurwaarde van herfsttypes. Gouden accessoires zijn dan ook the way to go

Shop de trui

Shop de broek

 

Wintertype 

Koele kleuren passen goed bij het wintertype dankzij hun koele kleurtoon en donkere kleurwaarden. Zilver en grijze tonen maken jouw outfit compleet! 

Shop de blazer

Shop de top

Shop de broek

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €100,00
Binnen 3 werkdagen in huis
Wekelijks nieuwe collectie